Publieke sector

Publieke sector

Behaal uw doelstellingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

In aanbestedingstrajecten nemen overheden het voortouw als het gaat om duurzaam en maatschappelijk verantwoord inkopen, maar in de operationele uitvoering van de afgesloten inkoopcontracten lukt het vaak niet om aan hun eigen betalingstermijnen te voldoen. 

De doorlooptijd voor het accorderen van facturen is (te) lang waardoor er in de praktijk regelmatig boeterentes betaald moeten worden. Dat kost niet alleen geld, maar veroorzaakt ook schade aan de reputatie van de overheid als opdrachtgever.

In deze markt waar bepaalde resources steeds krapper worden, is het denkbaar dat de voorkeur van leveranciers steeds meer uitgaat naar organisaties in de private sector.

Daarnaast hebben overheden partnerleveranciers nodig die bereid zijn mee te denken en mee te investeren in het behalen van gestelde innovatie-, duurzaamheid- en mvo-doelstellingen. Dat het hanteren van (te) lange betalingstermijn niet bijdraagt aan het commitment dat leveranciers willen en kunnen geven, behoeft geen uitleg.

NCN Capital Oplossingen

Dynamic Discounting

Geef uw leveranciers de mogelijkheid om vroeger te incasseren in ruil voor een variabele korting waardoor u een rendement behaald.

Inkoopoptimalisatie

Stroomlijn uw inkoopproces, accordeer u inkoopfacturen automatisch en betaal uw leveranciers nog sneller met NCN Capital.

Supply Chain Finance

Extra werkkapitaal ontgrendelen én tegelijkertijd uw leveranciers beter aan u binden door uw betalingstermijn te flexibiliseren.

Klaar om uw financiële supply chain te optimaliseren?