Supply Chain Finance

Waarom Supply Chain Finance?

Supply Chain Finance

Zit uw organisatie soms in de positie waar investeringen nodig zijn voor groei, innovatie, kwaliteit of wellicht duurzaamheid?

In de praktijk

Dit zijn vaak dure initiatieven die veel werkkapitaal vergen. Kapitaal dat vaak vastzit in uw bedrijfsvoering en dus niet voor andere activiteiten kan worden gebruikt. Om extra werkkapitaal te verkrijgen, worden leningen aangegaan of worden strategische keuzes gemaakt om bijvoorbeeld de betalingstermijnen eenzijdig te verlengen. In de huidige economische situatie kan het eenzijdig verlengen van betalingstermijnen negatieve gevolgen hebben voor uw organisatie, omdat de vraag groter is dan het aanbod. Leveranciers zijn selectiever geworden bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Hoe werkt Supply Chain Finance?

Gebruik ons NCN Capital platform om uw leveranciers de mogelijkheid te geven om een datum te kiezen waarop de factuur wordt betaald.

automatisch

Kortingen dynamisch berekend​

Ons platform biedt uw leveranciers de mogelijkheid om een datum te kiezen waarop de factuur wordt betaald. Het platform berekent vervolgens een variabele korting op basis van ons model.

werkkapitaal verbeteren

Hoe sneller de betaling, hoe groter de korting.

Hoe sneller de leverancier betaald wil worden, hoe meer korting de leverancier weggeeft. Dit is in de meeste gevallen veel goedkoper voor de leverancier dan alternatieve financieringen zoals factoring.

flexibiliteit

Betalingsvoorwaarden verlengen​

Nu de leverancier de controle heeft om een betaalmoment te kiezen, kunt u de betaaltermijnen verlengen. Onze funder(s) betalen het factuurbedrag minus de korting op de gewenste dag aan uw leverancier.

business as usual

Geen verborgen kosten

Aan het einde van de afgesproken betalingstermijn wordt u gevraagd het volledige factuurbedrag aan onze funder te betalen.

het resultaat

Geniet van de voordelen

Supply Chain Finance is de Win-Win oplossing om extra werkkapitaal vrij te maken door de betalingstermijnen te verlengen en tegelijkertijd de leverancier de mogelijkheid te geven tot een snelle betaling na goedkeuring van de factuur.

Ontgrendel werkkapitaal

Uw organisatie ontgrendelt extra werkkapitaal zonder een banklening en/of andere dure factoring oplossingen aan te gaan.

Automatische betalingen

We koppelen met alle ERP-systemen zodat we dit betalingsproces volledig kunnen automatiseren, met behulp van onze inhouse API-koppelingen.

Verbeter relaties

De samenwerking verloopt efficiënter en uw leveranciers krijgen meer ruimte en bereidheid om proactief bij te dragen aan de doelstellingen van uw organisatie.

Concurrentie voordeel

In een inkoopmarkt waar de behoefte groter is dan de leverancier aankan, bindt u leveranciers die belangrijk zijn voor uw core business van uw organisatie.

Verbeter uw imago

Draag bij aan uw MVO-doelstellingen en verbeter uw imago, zowel bij leveranciers, stakeholders als externe partijen.

Geweldige Support

Werk samen met een team van experts met meer dan 20 jaar ervaring om u op weg te helpen met NCN Capital.

Optimaliseer uw werkkapitaal

Wij leren uw organisatie graag kennen en verkennen de toegevoegde waarde die NCN Capital kan bieden met een businesscase op maat.