DSG: Het veranderen van de spelregels met Dynamic Discounting

Game Changer

In de wereld van financiering en betalingen is verandering vaak de enige constante. Bedrijven zoeken voortdurend naar innovatieve manieren om hun cashflow te optimaliseren en tegelijkertijd hun leveranciersrelaties te versterken. Dit is waar Dynamic Discounting in beeld komt, een oplossing waar DSG (DSG Diensten BV) mee van start is gegaan.

DSG is beter bekend door de labels: Stiho, Baars & Bloemhoff, Qoqon die zij voeren en is daardoor een gevestigde naam in de bouwwereld.

Dynamic Discounting is oorspronkelijk ontworpen om statische kortingsafspraken te automatiseren en dynamisch te maken. Wat DSG uniek maakt, is dat het de traditionele rollen heeft omgedraaid. In plaats van alleen als afnemer te fungeren, stelt DSG nu haar leveranciers in staat om via het NCN Capital platform eerder betaald te worden.

Deze verschuiving is niet alleen een slimme zakelijke zet, maar het weerspiegelt ook een groeiende focus op Environmental, Social, and Governance (ESG) overwegingen in de bedrijfswereld. Door leveranciers de mogelijkheid te bieden om eerder betaald te worden, kan DSG helpen om de financiële druk te verlichten die sommige van deze leveranciers ervaren, waardoor ze hun operationele activiteiten kunnen verbeteren en mogelijk hun duurzaamheidsinspanningen kunnen versterken. Dit draagt bij aan een meer inclusieve en duurzame toeleveringsketen en samenwerking.

Bovendien kan het concept van “Deep Tier Financing” een belangrijke rol spelen. Diepere niveaus van financiering kunnen vaak over het hoofd worden gezien in traditionele financieringsmodellen, waardoor kleinere leveranciers (Longtail) in de Supply Chain achterblijven. Door deze lagen te bereiken en hen toegang te bieden tot middelen in een eerder stadium, kan DSG de veerkracht en stabiliteit van de hele toeleveringsketen versterken.

DSG zet een belangrijke stap om de spelregels te veranderen door Dynamic Discounting in te zetten, waardoor ze een positieve impact hebben op de gehele (financiële) Supply Chain.