NCN Capital betreedt de financiële markt in Duitsland via samenwerking met Miscea

NCN Capital betreedt de financiële markt in Duitsland via samenwerking met Miscea

Miscea kiest voor een samenwerking met NCN Capital als financiële oplossing voor hun liquiditeit, kredietwaardigheid en leveranciersrelaties.

Samenwerking met Miscea

NCN Capital betreedt de financiële markt in Duitsland

Met de samenwerking met de Duitse sensorkranenleverancier Miscea zet NCN Capital, in het jaar dat zij hun vijfjarig jubileum vieren, de eerste stappen over de grens. Door de inzet van het NCN Capital platform krijgt Miscea de middelen om hun kredietwaardigheid naar leveranciers toe te bevestigen. Naast het efficiënter verwerken van hun facturen, het werkkapitaal te optimaliseren en betere leveranciersrelaties aan te gaan, werkt het Duitse bedrijf ook aan ketentransparantie. Voor NCN Capital betekent Miscea niet alleen een nieuwe klant die aan het klantenbestand wordt toegevoegd, maar met name een internationale marktgang.

Meer dan een vertaling

De internationale marktgang van NCN Capital uit zich in het vertalen van het platform naar de Duitse taal en het aansluiten van diverse Duitse leveranciers. Dat is echter niet de enige actie die men moet ondernemen. Het platform moet ook de geldende regels in Duitsland over betaaltermijnen kunnen toepassen en koppelingen realiseren met specifieke Duitse ERP-systemen. De komende tijd zal NCN Capital zich dan ook richten op het in orde maken van het platform voor de Duitse markt. Zodra dit gerealiseerd is, krijgen de eerste leveranciers de mogelijkheid om zich te registreren en gebruik te maken van autopay en het versneld uitbetalen van facturen. Zodra het zover is, brengen zowel Miscea als NCN Capital de leveranciers op de hoogte.

Innovatie binnen de sanitaire industrie

Sinds 1999 ontwikkelt Miscea ‘state of the art kranen’ die oplossingen bieden voor hygiënegevoelige omgevingen. Het hoofdkantoor van Miscea is gevestigd in Grossbeeren, Duitsland, in de directe omgeving van Berlijn. Daarnaast zijn er twee eigen vestigingen in Nederland en Zwitserland. Producten van Miscea worden wereldwijd verkocht. De kranen van Miscea ogen niet alleen strak waardoor ze in ieder design passen, ze zijn ook gericht op optimale hygiëne. Het no-touch systeem voorziet niet alleen in water, maar ook in zeep en desgewenst in handdesinfectiemiddelen. Dit maakt het een unieke combinatie en uitermate geschikt voor o.a. keukens, gezondheidszorg en tandheelkundige praktijken.

Ketenverantwoordelijkheid en liquiditeit voor leveranciers

NCN Capital levert sinds 2018 een werkkapitaaloplossing voor organisaties die op basis van hun kredietwaardigheid leveranciers willen helpen om ‘goedkoper’ geld aan te trekken zonder papierwerk of dure rentes/factoring programma’s. Een echte win-win situatie waar de leverancier meer grip heeft op haar verkoopfacturen/debiteuren en de klant leveranciers relaties versterkt, rendement behaalt of extra werkkapitaal ontgrendeld.

Uniek in Nederland

De dienstverlening van NCN Capital concentreert zich op werkkapitaaloptimalisatie door het faciliteren van dynamic discounting en supply chain finance. Als Nederlandse fintech startup is NCN Capital uniek in zijn soort. Geen ander Nederlands bedrijf biedt deze service aan. Het grote verschil met factoring is de flexibiliteit voor de klant in het aanbieden van versnelde betalingen aan de leveranciers. De klant houdt zelf de regie over de facturen, de betaaldata en de kortingspercentages en is daardoor goedkoper uit dan met een doorsnee factoring-oplossing.

Meer informatie

Aanvullende informatie over Miscea, NCN Capital en de toetreding op de Duitse markt kan opgevraagd worden bij Nick Hoek of Mitchell Pauwels, respectievelijk Managing Partner en Sales Director bij NCN Capital. Dit kan via het telefoonnummer (085) 029 33 20, per mail via info@ncn-capital.com of door het invullen van het contactformulier.